strona główna forum dyskusyjne

Wpisz się na listę mailingową  
 Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Wyświetlaj drzewo  |  Szukaj  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 II Ogólnopolski Zlot Kopovów - Złotówek 2010 .... I odsłona ;)))
Autor: Venator Magnus 
Data:   08-02-10 19:01

Bardzo dobre opinie po I Ogólnopolskim Zlocie Kopovów - Złotówek 2010 jak i zapotrzebowanie na tego typu spotkania – zmobilizowały nas do ponownej jego organizacji. Jesteśmy bogatsi o pewne doświadczenia, dlatego tym razem - zamierzamy pójść „krok dalej”. Poniżej przedstawiam pierwsze informacje na temat Zlotu Kopovów – a będą kolejne (w kolejnych odsłonach).

Zapraszamy WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW I PASJONATÓW POLOWANIA Z GOŃCZYM SŁOWACKIM (KOPOVEM) na

II Ogólnopolski Zlot Kopovów – Złotówek 2010
Termin: 19-21.03.2010 r.
Miejsce: Ośrodek Badań Środowiska Leśnego i Hodowli Zwierząt Łownych
Złotówek 1, 55-106 Zawonia (okolice Wrocławia)

Dojazd: Znaleźć drogę łączącą miejscowości ZAWONIA - CZESZÓW. Mniej więcej w połowie drogi będzie kierunkowskaz w las - ZŁOTÓWEK 1.
Zawonia leży na trasie 340 TRZEBNICA - OLEŚNICA. Jadąc z Trzebnicy trzeba w Zawoni skręcić w lewo na Czeszów - ok 5-6 km będzie wspomniana tablica (to dla przykładu info dla jadących z północy)

Program: 19.03.2010 r. (piątek) od godz. 15.00 – przyjazd i zakwaterowanie uczestników Zlotu
godz. 19.00 – obiadokolacja
od godz. 20.00 – „nocne Polaków o kopovach rozmowy” cz. I (w planach projekcja filmu DVD o kopovach)

20.03.2010 r. (sobota) godz. 7.00 - śniadanie
godz. 7.45 - uroczyste otwarcie II Ogólnopolskiego Zlotu Kopovów,
godz. 8.00 – prezentacja psów i uczestników Zlotu, wyjazd i praca psów na zagrodzie dziczej w Jarach. W między czasie ognisko.
do godz. 17.00 – powrót z zagrody
godz. 18.00 – obiadokolacja
od godz. 19.00 – „nocne Polaków o kopovach rozmowy” cz. II (w planach sala konferencyjna – wykład na temat Gończego Słowackiego (KOPOVA) – poprowadzi GOŚĆ SPECJALNY ZLOTU – szczegóły wkrótce.

21.03.2010 r. (niedziela) godz. 9.00 – śniadanie
godz.9.30 - praca psów w terenie: elementy szkolenia podstawowego (m.in. posłuszeństwa) i specjalistycznego (m.in. praca na farbie).
Wyjazd uczestników Zlotu w niedzielę wg uznania – maksymalnie do godz. 16.00

Wszelkich szczegółowych informacji dotyczących Zlotu (w tym przyjmowanie zgłoszeń) udziela telefonicznie lub mailowo:
- Staniszewski Krzysztof: 0-608 051 713, venatormagnus@op.pl
Dodatkowych informacji udziela:
- Hulewicz Krzysztof – Kierownik Ośrodka: 0-605 902933, 0-71 3127111

Z powodu dużego zainteresowania PIERWSZEŃSTWO w przyjmowaniu zgłoszeń na Zlot będą mieli WŁAŚCICIELE gończych słowackich (kopovów). Mówimy tu oczywiście WYŁĄCZNIE o psach rodowodowych!!!

Venator Magnus

Autor: Princi 
Data:   08-02-10 19:11

Tak czekałam na ten Zlot Kopovów, aby jechać z moją suczką EVI- Czarną Mambą i niestety będziemy musiały zostać w domu ;-( Przeboleć nie mogę tego spotkania... Szkoda
ale Życzę wszystkim uczestnikom tej imprezy miłej zabawy, no i chlapnijcie kielonka za tych co nie mogli przyjechać a bardzo chcieli...!!
Podziękowania Venatorowi Magnusowi za jego starania w kierunku organizacji takich spotkań !!!

Data:   08-02-10 19:14
Załącznik:  ZlotKopovow.JPG (118k)

Zdjęcie z ... I Ogólnopolskiego Zlotu Kopovów - Złotówek 2009

Venator Magnus

Autor: MAX 508 
Data:   08-02-10 19:23

Ad Venator
Kto w sobotę wstanie tak wcześnie:):) ??Ostatnio rozmowy kończyły się o 6tej rano ,ale chociaż śniadanie było później :) W zasadzie to nie opyla się iść spać:)...
Znowu trzy dni stałego łącza z "duchem puszczy"albo "żubrem"...:):)Trzeba wolne brać z roboty:)...

JA JESTEM - ciekawe kto z zeszłorocznych uczestników będzie...

Autor: Bobo bobo 
Data:   08-02-10 19:24

Pozdrowiony Venator Magnus.

Będziecie nagrywać "robotę" waszych kopovów na zagrodzie w Jarach.?

coś w stylu jak w temacie o Gończym Litewskim.

DB.

Autor: z Lutomia 
Data:   08-02-10 21:45

No chłopaki NARESZCIE maszyna ruszyła.Tak jak pisze MAX urlop obowiązkowy,bo po trzech dniach tak trochę ciężko ruszyć!!!
Ja również JESTEM plus raszta EKIPY .(Jak wszystko wypali bedziemy w 6 -ciu ,oraz dziewięć kopovów)
Pozd.DB

Z Lutomia

Autor: tjacek 
Data:   09-02-10 09:51

Od razu gęba mi się ucieszyła gdy zobaczyłem ten temat .Będę z Leszkiem plus dwa kopovy(rodowodowe).Odliczam dni kiedy się spotkamy.
Ad MAX 508
Jestem przekonany,że uczestnicy zeszłorocznego zlotu na tym również się zameldują.
POZDRAWIAM DB

Autor: 1111 
Data:   09-02-10 18:38

No i doczekalismy sie kolejnego zlotu ja napewno sie zamelduje z ekipą z Lutomia, widzę,że zapowiada się swietna impreza aby sił starczyło ....;)pozdrowienia dla organizatorów:)

Autor: alpejski 
Data:   09-02-10 19:45

No i ja powoli szykuję się na przyjazd kolegów pozdrawiam,.....

Autor: pawel826 
Data:   10-02-10 08:15

Witam wszystkich Kopoviarzy:):) Nareszcie!!!!!!:):):)Od razu pojawia się uśmiech na twarzy i zadowolenie z kolejnego spotkania:) Tak jak większość kolegów już nie mogłem się doczekać. Oczywiście zawitam z ekipą z Lutomia:);) Pozdrawiam!!!

Autor: PASZA 
Data:   10-02-10 12:10

DB
KOP-ne się chyba i Ja na ten Zlot KOP-owów (podziwiać) .
Alpejski się szykuje ? Ciekawe jak....;-)

DB ;-)

Autor: grubszyzwierz 
Data:   11-02-10 08:33

Czerwony dywan na wejściu do zagrody montuje:)

Data:   11-02-10 19:54

Witam KOPOVIARZY

Na trzeci dzień po założeniu tematu już jest zapisanych na liście ponad 20 osób i tyleż kopovów..... i tu uwaga - nie tylko z Polski!!!
Zasada "poczty pantoflowej" zaczęła działać. Kolejne osoby na dniach potwierdzą przyjazd - w zależności od możliwości przybycia w tym terminie.

A do Zlotu Kopovów pozostało już tylko 36 dni!!!

Pozdrawiam

Venator Magnus

Autor: Jacu 
Data:   11-02-10 20:11

ad PASZA
Alpejski poleci czarnym sprajem swoje wyrośnięte jamniki i chłopaki nie zaskoczą o co kaman ;)))))
Marcin bez urazy ;) Pozdrawiam.

Autor: Davson 
Data:   12-02-10 21:44

Wstępnie proszę o dwa miejsca na zlot. D,B

Data:   12-02-10 22:39

Davson -no nareszcie się zgłosiłeś już się co niektórzy pytali gdzieś się podział

Autor: Jacu 
Data:   13-02-10 09:48

A tak w gwoli ścisłości to co kryje się za gęstymi krzaczorami zagrody w Jarach ? Doszły mnie słuchy że jesienią dziki nawiały z tejże zagrody. Może miejscowi coś więcej wklepią na temat TurboDymoDzika który będzie zawstydzał Kop-mistrzów he he.

Autor: Davson 
Data:   13-02-10 10:16

Wstępnie proszę o dwa miejsca na zlot. D,B

Autor: z Lutomia 
Data:   13-02-10 11:16

Ad Davson
"Co kulawego......................................"!!!!!!!!
Pozdrawiam.DB.Do zobaczenia :)

Z Lutomia

Autor: mer 
Data:   14-02-10 09:53

Witam.
Co mi pozostało ,z walijskim mnie wpuścicie .Życzę uczestnikom i organizatorom Zlotu Kopovów miłej zabawy w koleżeńskim gronie,oraz nowych doświadczeń przy pracy z psami.
Pozdrawiam Mer.

Data:   14-02-10 22:45

Ad Jacu
Też słyszałem że narazie dzików nie ma w Jarach bo podobno nawiały.Pewnie zaspy zmrożone i po zaspach za płot.Będzie pewnie coś świeżego.Alpejski mówił że już coś tam kombinują i dziki będą.
Na Słowacji w zagrodach trzymają wycinki ,może i u nas by się taki przydał. Selekcja była by wartościowsza...:) Kto nie przeżyje znaczy że się nie nadaje .Jak w tym ruskim dowcipie gdzie puszczono dwa Jagi na miszkę .Niedźwiedź jednego złapał w łapę i odgryzł łeb Jagowi jak batonika .Ruscy skwitowali jednym zdaniem -Nie nada...czy jakoś tak...
Warunek że śnieg zejdzie żeby psy miały jakieś szanse.

Autor: gawrona 
Data:   15-02-10 11:29

W tym roku to już zrobię wszystko żeby się zjawić.Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia.

Data:   19-02-10 08:58

Do Zlotu Kopovów pozostał równo MIESIĄC ;)))

Obecnie czekam na potwierdzenie przyjazdu kolejnych gości z zagranicy. Robi się nam trochę "międzynarodowo" ;))))))))
Mimo że pozostał jeszcze miesiąc - powoli dobijamy do liczby uczestników (i psów) sprzed roku. Są jeszcze wolne miejsca - więc zainteresowanych (czyt. kopoviarzy) zapraszamy. Przyznam, że czekam wciąż na potwierdzenie od kilku osób, jak to zrobią - z miejscami będzie "krucho".

Prowadzimy rozmowy nad zabezpieczeniem dodatkowych miejsc noclegowych (i wyżywienia) w innych, okolicznych miejscach (ośrodkach). Jest to alternatywa dla tych którzy będą chcieli być i uczestniczyć w Zlocie - a nie załapali się na miejsca w Ośrodku w Złotówku.

Pozdrawiam

Venator Magnus

PS.
Ad. Jacu.
Cieszy nas takie zainteresowanie organizacją i troska "osób trzecich" ;)))
Wspomniana przez ciebie kwestia i nas nurtuje - ale liczymy że w ciągu tego miesiąca sprawa się wyjaśni. Mamy zgodę na zagrodę w Jarach od ZO PZŁ we Wrocławiu. Jest to jedno z prężniej działających miejsc na kynologicznej mapie Polski - i zakładam, że nie tylko ze względu na Zlot - nie pozostawią PUSTEJ zagrody dziczej.

Z informacją o Zlocie i tak się długo wstrzymywałem - m.in. przez tą kwestię. Ale na 1,5 miesiąca przed musiałem "uruchomić" organizacyjną machinę ;))))
Zlot to nie tylko pokaz pracy w zagrodzie - jak nie będzie dzików - znajdziemy jakąś alternatywę.

Autor: tjacek 
Data:   19-02-10 22:07

Ad.VM
Wierzę,że do zlotu dziki pojawią się w zagrodzie a i warstwa zalegającego śniegu trochę zmaleje bo inaczej psy będą miały niezłą zagrychę.
DB tjacek
ps.ładnie podsumowałeś tę Bydgoszcz

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Wyświetlaj drzewo  |  Szukaj  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek